Sportfiskebloggen

I den här bloggen får du följa två unga grabbar på deras fiskeäventyr genom Sverige. Vi är för det mest inriktade på jerkbaitfiske. Vi har också precis börjat tillverka våra egna jerkbaits och vi kommer gå igenom hur vi gjorde genom att ladda upp guider. Detta på grund av att vi själva inte hittade några när vi behövde dem! Hoppas vi har fångat ert intresse! Markus&Josef

Betesbyggnad del 4!

Kategori: Betesbyggnad

 När du har lackat klart betena kvarstår något av det roligaste! Målningen! Vi använder airbrush när vi målar våra beten. Du kan egentligen måla med pensel, sprayburkar eller med fingrarna om du nu skulle vilja det! Men airbrushen ger dig möjligheter som du inte har med några av de andra metoderna. När jag lackade det här betet var det det första jag gjorde och kanske tredje gången som jag avänder airbrush överhuvud taget! Färgen vi använder är Createx! Just detta mönstret är influerat av Stampes "Basic Perch".
 
 
 
Innan jag började lacka bestämde jag mig för ett mönster och gjorde mallar därefter! Mallarna gjorde jag själv i photoshop. Drog lite sträck med en tjock pensel och gjorde lite punkter, inget speciellt. Därefter skar jag ut dessa med en skalpell. Jag gjorde mönstret på bilden, gälar och fenor.
 
 
 
Jag började med att grundmåla betet vitt
 
 
Sedan grönt på ovansidan samt sidorna. Lämnade botten vit.
 


 
Lägg ett nät över betet för att skapa "fjäll"
 
 
Efter detta så glömde jag ta fler kort... Men det som kvarstår är bara att lägga på mallen jag visade innan, spraya svart. Sedan fenorna oranga och smacka på ett par ögon!
 
Det resulterade i denna:
 
Blev lite grumligt! Men för att vara min första jerkbait är jag helt nöjd!

Kommentarer

 • Daniel säger:

  Grym guide! Vad är det för ögon du använder ?

  Svar: Vanliga 3D-ögon som jag köpte på svenskfiskeshop.se!
  sportfiskebloggen.blogg.se

  2013-02-14 | 23:33:31
 • Fredrik säger:

  Mycket bra guide! Men släng gärna upp lite mer bilder på hur ni gjorde med fenor och gälar :)

  2014-02-20 | 10:48:23

Kommentera inlägget här: