Sportfiskebloggen

I den här bloggen får du följa två unga grabbar på deras fiskeäventyr genom Sverige. Vi är för det mest inriktade på jerkbaitfiske. Vi har också precis börjat tillverka våra egna jerkbaits och vi kommer gå igenom hur vi gjorde genom att ladda upp guider. Detta på grund av att vi själva inte hittade några när vi behövde dem! Hoppas vi har fångat ert intresse! Markus&Josef

2013-04-24

Kategori: Allmänt

Under föregående vecka har jag pysslat med att förlänga mitt bakre korkhandtag på mitt Daiwa Luna. I går ansåg jag att det var klart och jag och Josef åkte ut på en tur! Det var en vindig och ganska tråkig fiskedag. Det var en stor brist på fiske och jag kan lungt säga att vi testade varende bete i vår kollektion! Buster, svartzonker,  JW, pig.... Ingenting verkade fungera. Men så beslutade jag att jag skulle hänga på min hemgjorda tail och redan på första kastet satt det en gädda på kroken! 
 
Gäddan vägde 5 kilo och var 91 cm lång! Ingen bjässe men för att vara i Svartån så är det en helt duglig gädda! Och det var riktigt kul att få på ett egengjort bete när så många andra hade misslyckats med att leverera!
 
Korkhantaget!
 


Första gången som jag förlänger ett handtag! Blev riktigt nöjd med resultatet! Korken köpte jag av HS import och själva butten karvade jag fram ifrån en champange kork! Innerröret kommer ifrån ett metspö!
Allting fästes med massor epoxy! Handtaget känns stabilt och det är inget glapp!
 
Ny prototyp!
 
 
Nya jerkbaitet! Kodnamn Bleak! Ska ner och testa den här skönheten så fort lacken har stelnat!  Återkommer med resultat!

Pike secrets 1

Kategori: Allmänt

Tjena,

Köpte tvådagars stream till pike secrets 1, det ni är tvugna att göra är att gå in på den här länken http://www.wideopen.dk/info/_Video_on_Demand_191l2.aspx och sedan finna Pike secrets 1 och ange koden, T3MRX6QSF, FUNKAR ENDAST MED ENGELSKA VERSIONEN 

Hälsningar,
Josef

Summering av mässan samt resultat av dagens fisketur.

Kategori: Allmänt

Hej!

Liksom Markus är även jag mycket nöjd med mässan, det var riktigt roligt att få gå runt och kolla på massa prylar men framförallt att få ta ett snack med de duktiga betesbyggarna, riktigt intressant och givande

Jag var egentligen inte ute efter att köpa något men kom ändå hem med en ny håv, det fick bli en Ifish, bland de bästa gäddhåvarna som går att få tag på i den svenska handeln så jag är mycket nöjd. Nu återstår det ju bara att se om jag kommer ha användning av den!
Jag köpte även jag ett bete från JWlures, riktigt härlig och trevlig kille!

Markus på bild, betet till vänster är Markus och till höger är mitt.

Även i dag var vi ute med båten för lite fiske, det resulterade i att det nya tailbetet blev attackerat av en lite hungrig gädda, Riktigt roligt att få fisk på beten man själv skapat samtidigt som det var skönt att få bekräftat att de verkligen fungerar!

 
Ha en trevlig helg och skitfiske på er allesammans!

Hälsningar,
Josef

Mässan, fiske och betesbygg!

Kategori: Allmänt

5-7 april spenderades såklart tillsammans med alla andra fiskegalna på mässan i Jönköping! Det var en lyckad helg! Jag och Josef blev inkallade sista minuten av Norrbyströmmen/ Fishing North för att hjälpa till att bygga upp deras monter och stå där och hjälpa till under fredagen! 
 
Om vi köpte något? - Ja, det är klart! Jag var på jakt efter ett nytt jerkspö! Letade länge och väl men fann till sist drömspöt! Ett Daiwa Luna Jerk, endast för 900 kr! För er som känner till spöserien så är det riktigt fina grejjor!
Sedan köpte jag också ett backlipbete av JW lures! 
 
Väl på mässan pratade vi givetvis med betesbyggarna som fanns på plats och man blev riktigt sugen på att utöka verksamheten själv! Så nu ska vi bygga oss ett nytt torkhjul med plats för 32 beten! Vi klurar lite grann på hur vi ska göra med axeln som går från motorn till själv "hjulet"! Om nån har någon idé är det bara skriva!
 
I morgon ska vi dra en tur på ån i jakt efter stora vårgäddor! Än så länge så har vi dragit en 6-7 stycken, alla små tyvärr! 
 
Skitfiske på er, Markus